Åh, det är så gott med kyckling! Och som
många kanske redan har märkt så älskar jag champinjoner så får jag
tillfälle så finns det i maten! Tillbehören är hemmagjord potatismor,
grönsallad och rödlök.
- Kycklingfiléer
- 1 dl färska champinjoner
- Olivolja
- Svartpeppar, salt & oregao
- 3 små vitlöksklyftor, lätt korssade
- 0,5 dl vitvin
- 1 msk mjöl
- 2 dl matlagningsgrädde
Skala vitlöken och slå/tryck på vitlöken
så att den går sönder lite gran. Dela svampen i lite större delar. Ner
med vitlöken, svampen och sen kycklingen i en skvätt olivolja, dela
filéerna tunnare om de är väldigt tjocka. Krydda med peppar, salt och
oregano. Stek så att de får fin färg på båda sidorna och när de är
genomstekt så tar du ut kycklingen och lägger de på ett fat för att
vila.
Plocka ut vitlöksklyftorna och om det är
väldigt torrt i pannan häll i en skvätt vatten. Sen häller du i vinet,
låt de puttra och reducera en stund innan du tillsätter
matlagningsgrädde. Tillsätt mjölet och rör om noga och smaka av. Krydda
försiktigt med mer salt, peppar och oregano om det behövs.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar