söndag 20 maj 2012

Stekt kyckling med vitvinssås och champinjoner


Åh, det är så gott med kyckling! Och som många kanske redan har märkt så älskar jag champinjoner så får jag tillfälle så finns det i maten! Tillbehören är hemmagjord potatismor, grönsallad och rödlök.
  • Kycklingfiléer
  • 1 dl färska champinjoner
  • Olivolja
  • Svartpeppar, salt & oregao
  • 3 små vitlöksklyftor, lätt korssade
  • 0,5 dl vitvin
  • 1 msk mjöl
  • 2 dl matlagningsgrädde
Skala vitlöken och slå/tryck på vitlöken så att den går sönder lite gran. Dela svampen i lite större delar. Ner med vitlöken, svampen och sen kycklingen i en skvätt olivolja, dela filéerna tunnare om de är väldigt tjocka. Krydda med peppar, salt och oregano. Stek så att de får fin färg på båda sidorna och när de är genomstekt så tar du ut kycklingen och lägger de på ett fat för att vila. 
Plocka ut vitlöksklyftorna och om det är väldigt torrt i pannan häll i en skvätt vatten. Sen häller du i vinet, låt de puttra och reducera en stund innan du tillsätter matlagningsgrädde. Tillsätt mjölet och rör om noga och smaka av. Krydda försiktigt med mer salt, peppar och oregano om det behövs.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar