Den här soppan är väldigt god. Jag har aldrig varit mycket för soppa, men när den är krämig och god blir det super! Jag hittade receptet på soppan i Buffé och kände att de här kan man lägga till lite stekt kyckling som man smaksatt med balsamvinäger. Mycket mättande. Receptet är för en portion.
- 1 dl mjölk
- 1 dl grädde
- Timjan
- ½ msk koncentrerad grönsaksfond
- 2 ½ dl champinjoner
- ½ msk maizena majstärkelse
- ½ kycklingfilé
- Balsamvinäger
- Oregano
- Salt & Peppar
Hacka hälften av svampen fint och ha i en klick smör i en kastrull och fräs svampen. Krydda med fonden och rör om och tillsätt mjölk och grädden och krydda med timjan, salt och peppar. Låt den koka under lock i tio minuter på låg värme. Skiva den andra svampen. När soppan kokat så mixa såsen slät i en mixer (eller med en stavmixer). När soppan är slät, häll tillbaka den i kastrullen (jag mixade min i en mixer) och tillsätt resten av svampen och tillsätt maizena som du först blandat upp i lite vatten. Låt den sjuda ihop sig i några minuter. Sen är den färdig.
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i en klick smör och krydda med oregano, salt och peppar. När du stekt kycklingen en stund skvätter du på med balsamvinäger och låt vätskan suga in i kycklingen och se till att kycklingen får fin färg.
Toppa sedan soppan med kycklingen och riv på lite parmesanost.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar