Denna goding avslutade vi vår midsommarmiddag med. Det var väldigt gott.
● 6 dl grädde
● 6 gelatinblad
● 4 ägg, dela vita och gula
● 6 gelatinblad
● 4 ägg, dela vita och gula
● 2 citroner
¤ 4 dl socker
● 0,5 dl färska jordgubbar
● Färska bär & passionsfrukt
● 2 burkar Caprice (garnering)
● 100g mörk choklad
● 100g smör
● 2 ägg
● 2dl socker
● 1 3/4 dl vetemjöl
● Färska bär & passionsfrukt
● 2 burkar Caprice (garnering)
● 100g mörk choklad
● 100g smör
● 2 ägg
● 2dl socker
● 1 3/4 dl vetemjöl
Mousse: citronmoussen & Jordgubbsmoussen
Mixa jordgubbarna/pressa citronerna. Dela 2 ägg i två olika skålar. Vispa
vitorna till ett hårt skum. Blanda socker med äggulorna och vispa det
vitt och fluffigt. Vispa även grädden i en separat bunke.
Smält 3 gelatinblad i lite vatten i en
kastrull. Blanda samman allt i en skål, och blanda de mixade jordgubbarna/ citronsaften.
Sist vänder du ner den vispade äggvitan. Låt den sedan stå i kylen över
natten för bästa resultat.
Kladdkaka
Bryt sönder chokladen och smält det med margarinet på svag värme i en kastrull.
Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt vetemjöl och choklad och margarin blandningen och rör om.
Häll sedan smeten i en smord och bröad form och grädda i 250 grader i ca 8 minuter. Låt den sedan svalna.
Garnering
Flytta kladdkakan till ditt serveringsfat. Sätt kakformens ring runt kakan och varva de olika mousserna, . Sätt Caprice kexen runt kakan och knyt ett snöre eller ett band runt. Garnera sedan toppen med bären och spritsa grädde runt kanterna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar