söndag 20 maj 2012

Baconinlindad fransyska i ugn

Jag syftar självklart på köttbiten! Haha. Men tyvärr glömde jag ta en bild på det så här kommer det ljuvliga receptet som jag knåpade ihop när jag höll på. 
Marinad
  • ca 1-2dl rödvin
  • ca 1,5 dl matolja
  • 2 msk köttbuljong
  • Svartpeppar
  • 2 krossade vitlöksklyftor
Köttet
  • En helstek på fransyska 
  • 3 paket bacon
  • Flingsalt.
Börja med att putsa köttet från hinnor och annat. När det är färdigt lindar du in den i bacon. Ta fram en 5 liters påse eller liknande och en stor bunke. Lägg köttet i påsen. Blanda marinaden och häll på köttet i påsen. Lägg det sedan i bunken (utifall påsen skulle börja läcka) och låt det marinera i ca 4 timmar i kylen.
Ta sedan ut köttet. Stek det lite lätt så att baconen får en yta. Sen kan du lägga det i en ugnsfast form, häll på lite av marinaden och låt den stå i ugnen på 200grade i ca 2 timmar. Tills den blir lätt rosa inuti.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar