söndag 20 maj 2012

Camillas chokladkaka


Inte den bästa bilden, men det gick inte att få den bättre med den kameran jag har just nu.
Botten
  •  1 ägg
  • 3 dl socker
  • 100g smör
  • 1,5 dl mjöl
  • 3 msk kako
Chokladmoussen
  • 4 äggulor
  • 4 dl grädde
  • 400g choklad, har man ljus choklad blir kakan mer "randig" av den mörka botten och ljus ovansida. 
Sätt ugnen på 175grader och smält sedan smöret i en kastrull och låt det svalna. Vispa ägget och sockret och vänd sedan ner mjölet, smöret och kakaon. Blanda till en jämn och fin smet. 
Häll sedan smeten i en smord bröad/mjölad form och låt den grädda i ugnen i 20 minuter. 
När botten gräddar smälter du chokladen i ett vattenbad och när chokladen har smält låter du den svalna något. Häll sedan ner äggulorna och rör om tills det blir en fin glansig smet. Vispa sedan grädden och vänd ner chokladsmeten och rör om väl. Låt sedan moussen stå i kylskåpet i minst en timme. Bred sedan ut mossen över bottnen och låt den sedan stå i kylskåpet tills du ska servera den. 
"Det är verkligen en jättegod kaka som smakar mycket choklad men samtidigt inte är sådär mastig och tung att man inte orkar äta den. Det blev helt klart en hit när den serverades på Camillas 30års dag! Det här receptet hittade jag på Tasteline"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar