onsdag 30 maj 2012

Cannelloni med skinka, spenat och gorgonzola


Det här receptet har jag inte kommit på själv utan hittat på Recept.nu
Man kan ju inte komma på allt men det här blev verkligen gott. Jag hade tyvärr ingen grädde kvar hemma så jag blanda i lite cream fraiche i såsen. Gott, gott! Alla i familjen tyckte det var gott, och då får vi ta hänsyn till att Tommy inte tycker om starka ostar eller spenat. Men det här var det inget fel på! Till det här åt vi sallad.

  • Barillas canelloni pasta rör
  • 3 dl baby spenat
  • 200g kokt skinka
  • 150g gorgonzola
  • svartpeppar & fling salt
  • 2 gula lökar, finhackade
  • 4 dl mjölk
  • 2 dl cream fraiche
  • En hal riven muskotnöt
  • 100g parmesan, riven
Sätt ugnen på 180grader
 
Strimla skinkan och hacka spenaten. Du kan även se till att riva osten, muskotnöten och hacka löken. 

Klicka i en klick smör i en stekpanna och tillsätt skinka och lök. Stek tills det mjuknar. Sen tillsätter du spenaten och stek ytterligare en stund. Smula sedan ner gorgonzolan och smaka av med peppar.

Häll mjölken och cream fraiche i en kastrull och krydda med den rivna muskoten, parmesan ost. Krydda med lite fling salt. Låt såsen värmas upp under tiden som du fyller pasta rören med skinkröran och lägg dem sedan i en ugnsfast form. Häll sedan över såsen och lägg ut lite färsk basilika. Låt de stå i ugnen i 30 minuter.      

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar