lördag 9 juni 2012

Kyckling med baby spenat och gorgonzola sås

Gorgonzola, dregel.. MMM, det är verkligen supergott och eftersom jag har haft både extra gorgonzola och baby spenat i kylen så struntade jag i cannellonin och gjorde detta istället. Går att kombinera till mycket och de kan inte bli fel!

  • ca 50 g Gorgonzola
  • Kyckling
  • 2  nävar baby spenat
  • Liten nypa salt
  • Peppar
  • Oregano
  • ca 2 dl cream fraiche
Dela kycklingen och putsa den. I med en klick smör i stekpannan och bryn kycklingen och stek så att det får fin färg. Krydda med peppar, oregano och lite salt.
 
Hacka spenaten och när kycklingen har fin färg har du i spenaten och låter den mjukna innan du smular ner osten och har i cream fraiche. Om såsen ser tjock ut så kan du tillsätta lite vatten. Låt det sedan små puttra en stund och smaka av med peppar och andra kryddor om du tycker det behövs.    

1 kommentar: