söndag 16 februari 2014

Kerstinkaka

Jag ville pröva något nytt och tittade i Sju sorters kakor och hittade ett recept på den här enkla och goda kakan. I receptet hade de mandel utspritt på toppen. Men  hade inte det hemma så jag garnerade med florsocker. Jag glömde låta smöret svalna när jag smälte det, men det blev bra det också! Här kommer receptet från Sju sorters kakor, minus mandel. 

  •  125g smör utan salt
  • 3 ägg
  • 3 dl socker
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • Garnera med florsocker
Smält smöret och låt det svalna.  Vispa sedan äggen och sockret riktigt pösigt. Sikta mjöl och bakpulver och vänd försiktigt. Blanda även ner det smälta smöret. 

Smöra och bröa en form, häll i smeten och grädda i nedre delen av ugnen i 30 minuter på 175 grader. 

När kakan är färdig låter du den svalna innan du garnerar med florsocker. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar