måndag 2 juli 2012

Kycklinggratäng

Namn, namn. Så gott. Ville bjuda på lite extra god mat och svängde ihop det här. Passa nog till de flesta tillfällena. Till det här åt vi ris.

  • 1 ask Philadelphia
  • 1 rödlök
  • 2 dl vitvin
  • 3 dl grädde
  • 1 ask färska champinjoner
  • Kycklingfiléer
  • 1/2 ask sockerärtor
  • Getost
  • Salt (gärna flingsalt), Peppar, Oregano
Sätt ugnen på 210grader. 

Dela upp kycklingen i mindre bitar. Bryn kycklingen i lite olivolja i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.

Ta fram en ugnsfast form. Hacka rödlöken grovt, dela svampen och skiva sockerärtorna. Lägg de i formen. Ha ner kycklingen i formen när den fått lite fin färg. Blanda om. Ställ tillbaka stekpannan på plattan.

Häll i vin, grädde och philadelphia i stekpanna. Rör om och krydda med lite extra salt, peppar och oregano. Sen häller du över såsen i formen. Lägg på lite getost och kör in det hela i ugnen i ca 20 min eller tills det fått fin färg.     

4 kommentarer:

  1. Hej. först och främst så är jag en ny besökare här.
    Och sen vill jag säga vilken fin blogg.
    Och vilka saftiga recept.
    Speciellt den här Kycklinggratängen, den måste jag testa nån gång.

    Ha en bra kväll.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Åh va det värmer! :) du är varmt välkommen!

      Ha en bra kväll du också!

      Radera
    2. Tack så hemskt mycket, Men istället för 1 ask Philadelphia och sockerärtor, vad kan man ha då?

      Radera
    3. Philadephia kan du ju alltid byta ut till cream fraiche typ 2 dl. Sockerärtorna kan du ju bara välja bort, hade i det för att få i lite grönsaker i maten :D annars kan du ju ha i vilken grönsak du vill som tex broccoli om du tycker om det :)

      Radera