Jag
var tvungen att testa hur man gör frosting och göra en cupcake.
Självklart var jag tvungen att lägga till en liten fyllning i själva
cupcaken också. Det blev gott, men sött. Så ja, om du inte har blodad
tand för riktigt söta god saker kanske du ska skippa frostingen.
- 125g smör
- 2dl socker
- 2 ägg
- 1 tsk vaniljsocker
- 4,5 dl vetemjöl
- 2 tsk bakpulver
- 1,5 mjölk
- 1 dl kakao
- 1 Marabou Sensation Caramel Crisp
Frosting:
- Rivetskal av 1 apelsin
- 125 g rumsvarmt smör
- 150g philadelphia
- 7-8 dl florsocker
Rör smör och
socker pösigt. Tillsätt äggen ett i taget under omrörning. Blanda sedan
ner de torra ingredienserna. Lägg ut pappersformar på en plåt och fyll
dem till två tredjedelar. Tryck sedan försiktigt ner en ruta Marabou i
varje cupcake och grädda i 200-225 grader i ca 15 minuter. När de
gräddas kan du börja med frostingen. Rör ihop samtliga ingredienser och
och spritsa på när cupkaken har svalnat ordentligt och server på en gång
eller låt de stå i kylen så att frostingen får bli lite hårdare. Annars
kan du förbereda frostingen en dag innan och låta den stå i kylskåpet
så att du har den konsistensen färdig när du spritsar på capkakesen.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar