Idag firade vi min kära man och efter önskemål blev det smörgåstårta och sen blev det matig sallad och snabb cheesecake. Barnen fick Zoo pasta och korv- och köttbullspett till barnen. Allt gick hem. Kanske inte cheesecake hos alla de små men min kära son hade valt ut favoritkakor som han bjöd på. Så nog var även de nöjda.
Smörgåstårta:
- 48 skivor ca 2 ½ paket Jättefranska, skär bort kanterna
- 1 stor purjolök
- 8 st 2 dl Cream fraiche
- 2 påsar riven Västerbottenost
- 150 g getost
- 2 krukor Krispsallad
- 5 ägg
- 2 körsbärstomater
- Ärtskott
- 2 burkar lyxräkor
- Svartpeppar
- 2 paket rökt skinka
Ta fram en annan bunke och smula ner getosten och blanda med Västerbottenosten och 4 dl cream fraiche.
Koka äggen i 7 minuter.
Skär bort kanterna på brödet och klä en plåt med folie. Lägg sedan ut det första lagret med bröd, 12 skivor. Varva nu fyllningarna och brödet. Täck sedan tårtan med resterande cream fraichen.
Ta nu och skär strimlor av den purjolök du har kvar och garnera sidorna. Garnera sedan med resterande ingredienser.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Matig Sallad
- Krispsallad
- 3 dl bulgur - kokade i grönsaksbuljong
- Körsbärstomater
- 3 Qournbiffar - krydda med grönsaksbuljong och lite svartpeppar
- Skivad gurka
- Majs
- Pinjenätter
- Rödlök
- Fetaost
- Sockerärtor
- Ärtskott
Skiva grönsakerna och blanda ihop allt. Servera.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Cheesecake
- ca ½ paket Digestivekex
- 4 msk smör
- 2 msk socker
- 1 dl florsocker
- 200 g cream chesse
- 2 dl grädde
- Strössel
Vispa samman grädden med florsocker och 1 msk socker. Vispa cream chessen i en annan skål tills den blir krämig. Blanda sedan samman. Ha upp i serveringsskålar. Dekorera med strössel. Ställ in i kylskåpet tills det är dags att servera,
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar