Det här är den första kakan som jag verkligen experimenterat med och det blev lyckat! |
- 2 dl strösocker
- 2 ägg
- 110 g smör
- 2 msk sirap
- 1 1/2 tsk vanlijsocker
- 2 st dubbel daim
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 dl kakao
- 2 dl frysta hallon
- vispgrädde till servering
Sätt
ugnen på 175 grader. Vispa äggen, sirapen och sockret pösigt. Smält
smöret och rör ner i äggblandningen. Blanda sedan ner resten av de torra
varorna i äggblandningen. Hacka daimen och blanda sedan ner daimen och
hallonen i smeten. Smörj in en form och bröa/mjöla formen och häll sedan
ut smeten i formen. Låt sedan kakan grädda i mitten av ugnen i 25 - 30
minuter. När den är färdig låt den svalna en stund innan servering. Det
är gott med en klick grädde till.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar