söndag 20 maj 2012

Chokladkaka med daim och hallon


Det här är den första kakan som jag verkligen experimenterat med och det blev lyckat!
  • 2 dl strösocker 
  • 2 ägg
  • 110 g smör
  • 2 msk sirap
  • 1 1/2 tsk vanlijsocker
  • 2 st dubbel daim
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 dl kakao
  • 2 dl frysta hallon
  • vispgrädde till servering
Sätt ugnen på 175 grader. Vispa äggen, sirapen och sockret pösigt. Smält smöret och rör ner i äggblandningen. Blanda sedan ner resten av de torra varorna i äggblandningen. Hacka daimen och blanda sedan ner daimen och hallonen i smeten. Smörj in en form och bröa/mjöla formen och häll sedan ut smeten i formen. Låt sedan kakan grädda i mitten av ugnen i  25 - 30 minuter. När den är färdig låt den svalna en stund innan servering. Det är gott med en klick grädde till.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar