lördag 19 maj 2012

Hallonglass med smak av nougat & toppat med hasselnötter

Den här glassen var himmelskt god och det var helt fantastiskt att äta den med pannkaka! Relativt nyttig glass då den inte innehåller så mycket socker. Grundreceptet är från kokboken "Hälsokokboken". Jag har lagt till saker och som sagt så blev det riktigt bra. 
 
  • Hasselnötter
  • 1,5 dl grädde
  • 2 ägg
  • 3/4 dl socker
  • 250g mixade frysta hallon
  • 45 g nougat grovt riven
Vispa grädden. Dela äggen i gulor och vitor. Riv chokladen och mixa bären. Blanda bär och choklad med den vispade grädden. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt och blanda ner i gräddblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt vitt skum och blanda ner även det. Häll upp smeten i plastburk med lock och strö över hasselnötter. Låt den stå minst 4 timmar i frysen innan den kan ätas.  

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar