Återigen ett av mina bidrag till midsommarbordet. Återigen ett recept jag hittade i Elle mat och vin. Super gott och enkelt framför allt. Svårt att misslyckas med! Jag bakade av det här kvällen innan servering och de blev inte torra. Så man kan med gott samvete gör dom kvällen innan om man inte vill ha alltför mycket att göra allt samma dag som de ska serveras.
- 5 dl vetemjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1/2 tsk salt
- 3 ägg
- 1/2 dl raspolja
- 2 dl naturell yoghurt
- 150 g Västerbottenost, riven
- 2 msk finhackad gräslök
Sätt ugnen på 200grader.
Blanda först de torra ingredienserna i en bunke. Rör sedan ner ägg, olja och yoghurt. Blanda väl. Vänd sist ner ost och gräslöken.
Fördela sedan smeten i muffinsformar och grädda i ca 25 minuter. Låt de sedan svalna.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar