lördag 15 december 2012

Tiramisu med smak av passion & jordgubbar


Jag har aldrig gjort tiramisu förut och kände att jag verkligen ville pröva det. Vet inte riktigt hur de ska smaka heller. För att få en bild av vad det ska vara för ingredienser i så surfade jag runt på lite olika sidor och kombinerade sedan ihop en egen lite variant. I en vanlig tiramisu smaksätter man med kaffe och lite konjak men jag avstod och de var väldigt gott utan!

  • 5 passionsfrukter
  • 1 paket savoiardikex
  • 1 ask mascarpone
  • 2 st äggulor
  • 1 dl socker
  • vaniljsocker 
  • ca 2,5 dl grädde till garnering
  • kakao till garnering
  • ca 1 ask jordgubbar
Vispa ägg och socker fluffigt och blanda ner passionsfrukten. Tillsätt mascarpone och blanda ihop det och smaka av med vaniljsocker. 
 
Skiva jordgubbarna. Ta fram ett serverings fat. Lägg ut sex kex på bredden tätt tillsammans och Bre på ett lager av mascarponekrämen och lägg på jordgubbar. Lägg på ett nytt lager kex som ska ligga omlott. Upprepa proceduren tills kexen är slut.
 
Vispa grädden och dekorera med grädden och jordgubbarna som du har kvar. Pudra över med kakao. Den kan stå i kylen nån timme så blir kexen mjuka, men de är lika gott när de finns lite tuggmotstånd. Njut! 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar