tisdag 19 februari 2013

Härlig gräddtårta med jordgubbar

Den här tårtan gjorde jag till Tommy till alla hjärtans dag. Han har länge velat ha en tårta som har det han kallar "enkla smaker". Det blev helt enkelt en tårta fylld med vaniljkräm, jordgubbssylt och jordgubbsgrädde, toppat med grädde och färska jordgubbar. Tårtan är gräddad i en mindre form. En super god tårta till mannen man älskar. 
 
  •  2 ägg
  • 1,5 dl socker
  • 0,75 dl vetemjöl
  • 0,75 dl potatismjöl
  • 1,25 tsk bakpulvet
  • Jordgubbssylt
  • 5 dl grädde
  • Marsánkräm, följ anvisningarna på förpackningen jag använde mig av den minsta portionen.
  • 1 ask färska jordgubbar
 
Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Sikta gärna de torra ingredienserna. Klä formen med bakplåtspapper. Bröa formen och låt den grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen. 

Gör marsánkrämen när tårtan står i ugnen så att den hinner svalna. Vispa 2 dl grädde och tillsätt lite jordgubbssylt och rör om. När kakan har svalnat helt delar du den i två delar. Bre ut vaniljkrämen och stryk på ett lager med jordgubbssylt och till sist brer du på jordgubbsgrädden. Lägg på den andra delen av kakan. Vispa resten av grädden och spackla tårtan med ett tunt lager. Spritsa sedan sidorna, skiva jordgubbarna och dekorerar efter tycke.

2 kommentarer:

  1. Blir så grymt inspirerad av din blogg för min bakning!

    Vad tycker du är roligast att baka?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack så mycket! Va roligt att du blir inspirerad! Det roligaste att baka är nog tårtor då jag verkligen får planera och utmana mig själv.

      Vad tycker du är roligast att baka? :D

      Radera