Finns
inte så mycket att säga, hembakat bröd är det bästa och nyttigaste man
kan äta. Inga konstiga tillsatser, inget socker om man inte vill och
inget konserveringsmedel. Mums, mums!
- 6 dl vatten
- 25g jäst
- 2 tsk salt
- ca 1 1/2 liter grahamsmjöl
- Pensla med vatten
Värm
vattnet till fingervarmt (37grader). Smula jästen i en bunke. Häll i
liten av vattnet och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av
vattnet, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den
släpper degbunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk 45-60 minuter. Ta
sedan upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Forma till
lagom stora bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt
jäsa
under duk i ca 30 minuter. Pensla sedan brödet med vatten, pudra med
lite vetemjöl och grädda i
nedre delen av ugnen i 225-250 grader i 15-20 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar