lördag 19 maj 2012

Grahamsbullar

 
Finns inte så mycket att säga, hembakat bröd är det bästa och nyttigaste man kan äta. Inga konstiga tillsatser, inget socker om man inte vill och inget konserveringsmedel. Mums, mums! 
  • 6 dl vatten
  • 25g jäst
  • 2 tsk salt
  • ca 1 1/2 liter grahamsmjöl
  • Pensla med vatten
Värm vattnet till fingervarmt (37grader). Smula jästen i en bunke. Häll i liten av vattnet och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av vattnet, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den släpper degbunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk 45-60 minuter. Ta sedan upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Forma till lagom stora bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt jäsa under duk i ca 30 minuter. Pensla sedan brödet med vatten, pudra med lite vetemjöl och grädda i nedre delen av ugnen i 225-250 grader i 15-20 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar