Finns
 inte så mycket att säga, hembakat bröd är det bästa och nyttigaste man 
kan äta. Inga konstiga tillsatser, inget socker om man inte vill och 
inget konserveringsmedel. Mums, mums! 
- 6 dl vatten
 - 25g jäst
 - 2 tsk salt
 - ca 1 1/2 liter grahamsmjöl
 - Pensla med vatten
 
Värm
 vattnet till fingervarmt (37grader). Smula jästen i en bunke. Häll i 
liten av vattnet och rör om tills jästen är upplöst. Tillsätt resten av 
vattnet, salt och nästan allt mjöl. Arbeta degen kraftigt tills den 
släpper degbunkens kanter. Låt degen jäsa under bakduk 45-60 minuter. Ta
 sedan upp degen på bakbordet och knåda in resten av mjölet. Forma till 
lagom stora bullar. Lägg dem på smorda plåtar eller bakplåtspapper. Låt 
jäsa 
under duk i ca 30 minuter. Pensla sedan brödet med vatten, pudra med 
lite vetemjöl och grädda i 
nedre delen av ugnen i 225-250 grader i 15-20 minuter. 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar