tisdag 22 maj 2012

Kyckling med tomat och rödvinssås

Det här satt verkligen inte fel! Jag lagade det här när vi hade besök av Annelie och Maya och både Maya och Zacharias älskade det här. Tillbehören var bulgur, sallad och mozzarella. En maträtt som passar till många tillfällen.
  • Kycklingfiléer 
  • 7 körsbärstomater
  • ca 1 dl olivolja
  • ca 1,5 dl rödvin
  • 2 krossade vitlöksklyftor
  • Oregano
  • Timjan
  • Salt och Peppar
  • 1 gullök
Krossa vitlöken, skär tomaterna i bitar och hacka gullöken. 
Häll olja och vin i en kastrull. Tillsätt vitlök, tomater och krydda med salt, peppar och oregano. Låt det sedan stå på lågvärme och puttra och sjuda. 
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek sedan kycklingen i smör och lök och krydda med salt, peppar, timjan och oregano. Stek så att kycklingen får fin färg.  Lägg den sedan på ett fat och sila och "pressa" över rödvinssåsen. Serveras med bulgur. 

2 kommentarer: