söndag 20 maj 2012

Kycklingsallad med bulgur och ägg

  • 2 st kycklingfileér
  • 1,5 dl bulgur
  • 6 dl vatten
  • Chilipeppear
  • salt och svartpeppar
  • Oregano
  • 2 msk cremé fraiche
  • 1 msk Sweet and Souer sås
  • Bland sallad
  • 1 schalottenlök
Finhacka löken och dela sedan kycklingen i medelstora bitar. Stek kycklingen i löken och en klick smör. Krydda med salt, chili, peppar och oregano. Under tiden kan du koka äggen i 7 minuter om du vill ha hårdkokta ägg. När äggen är klara tar du bort skalet och hackar dem lite grovt. Koka bulguren enligt de anvisningarna som finns på paketet. Blanda cremé fraiche och S&S såsen och ha det som dressing. Blanda ihop allt och du har en god sallad!

"Jag har fått inspirationen från ett fik här i stan som gör en liknande sallad. Dressingen är väldigt god och så simpel och man undrar varför man inte kommit på det själv tidigare."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar