Jag
fullkomligen ÄLSKAR lussekatter. Självklar så bakade jag några för
några dagar sen så att man kan få njuta så fort man blir sugen! De blev
kanske inte de mest estetiska lussebullarna. Men utseende avgör inte
smaken, oftast, som tur är.
- 150 g smör
- 6 dl mjölk
- 2 dl kessella kvarg
- 1 msk socker
- 1 g saffran
- 1 ägg
- 11 dl vetemjöl
- 9 dl vetemjöl special
- 50g jäst
- 125 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg till pensling
- Russin
Börja
med att smälta 150g smör. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt.
Blanda sedan ner 1 msk socker och saffranet. Finfördela jästen i en
bunke och tillsätt degvätskan. Tillsätt sedan 1 ägg. Blanda sedan ner
det mesta av mjölet och kessellan. Arbeta degen till en smidig deg och
låt det sedan jäsa under duk i ca 40 minuter. När degen jäst klart
smälter du 125g smör och sedan blandar du det med 1,5 dl socker och
vispar det poröst. Arbeta sedan ner det i degen och tillsätt lite mer
mjöl om det behövs. Baka sedan ut bullarna och lägg dem på en plåt och
låt dom sedan jäsa i 20 min. Pensla dom sedan med ett ägg, lägg på russin och grädda dom
sedan i 12 minuter i 225grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar