Jag har ju gjort en hel del bullar genom
åren och nu gjorde jag mitt egna lilla ihop komponerade recept på de här
bullarna. Jag hade tänkt att de skulle vara hasselnötskräm inuti bullen
men trotts att jag spritsade i så pressades krämen ut och blev som en
liten klick upptill.
- 100g smör
- 25g jäst
- 3 dl lätt yoghurt
- 9 dl mjöl
- 2 msk vit sirap
- 2 tsk socker
- Hasselnötskräm
- 1 uppvispat ägg
- Pärlsocker
Smula ner jästen och häll på smöret och rör om så att
jästen löser upp sig. Rör ner yoghurt, sirap och socker och sen blandar
du i mjölet så att degen bli fin och smidig. Låt degen jäsa i ca 30
minuter. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och knåda en stund. Sen
delar du upp i små bullar som du kan lägga i pappersformar. Låt sedan
jäsa i 20 minuter.
När bullarna jäst färdigt kan du spritsa i
hasselnötsmassan i bullarna. Pensla med ägg och garnera med pärlsocker.
Grädda i ugnen på 250 grader i 5-6 minuter.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar