Det här är de första mazarinerna jag
någonsin har gjort och de kanske inte är de vackraste men smakade
syrligt och gott! Jag råkade även ha i lite för mycket citronsaft i
glasyren så det är därför den inte blev vit. Receptet hittade jag i
boken "Allt om det goda, Citrus". Originalet är med lime men jag hade
citron hemma och älskar smaken av citron!
10 mazariner
- 100g smör
- 2 dl vetemjöl
- 2 msk socker
- 1 äggula
- 1citron, skalet
- 50g smör, rumsvarmt
- 2 ägg
- 1 dl strösocker
- 1 1/2 dl florsocker
- 1 1/2 msk pressad citron
- Rivet skal av citron
Skär smöret i kuber. Häll ner smör, mjöl
och socker i en matberedare. Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop
till en deg. Låt vila i kylen 1 timme.
Sätt ugnen på 175 grader. Skölj citronen
och riv skalet. Rör ihop citronskal, smör ägg och socker. Smörj sedan 10
mazarinformar med smör. Kavla ut degen och skär ut rundlar som är lite
större än formarna i omkrets och tryck ut dem i formarna. Fördela
fyllningen i formarna. Grädda mitt i ugnen i ca 20 minuter. Låt
mazariner vila i ca 1 minut och ställ dem sedan upp och ner i ca 5
minuter. Ta försiktigt ut mazarinerna ur formarna.
Börja med glasyren. Blanda florsocker och
citronsaften och fördela glasyren på mazarinerna när de fortfarande är
lite varma. Garnera med lite citronskal.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar