söndag 20 maj 2012

Tacopaj, samma men ändå inte!

  • Köttfärs
  • 1 påse tacokrydda
  • Svartpeppar
  • 1 liten lök finhackad
  • 3 vitlöksklyftor, pressade 
  • 1 rulle smördeg
  • Riven ost
  • 1 burk cremé fraiche
  • ca 1 msk paprikakrydda och ca 1 msk chilikrydda
  • 4 matskedar smält cheddar från Tex Mex Santa Maria 

Rulla ut smördegen i formen och forma den så att den täcker hela pajformen och nagga med en gaffel. Sätt ugnen på 225 grader och grädda pajskalet i 10 minuter. Undertiden hackar du löken fint, pressar vitlöken och steker sedan upp köttfärsen och kryddar med lite svart peppar och till slut tacokrydda. Tillsätt 1 dl vatten och låt vattnet försvinna helt innan du fyller pajskalet med köttfärsen. Bred ut den smälta cheddarosten i jämt i en större cirkel på köttfärsen. Den behöver inte täcka ut till kanterna. Blanda cremé fraichen med chili och paprika och bred ut den över hela pajen, strö eller lägg på hyvlad ost över pajen och ställ in pajen i 10-15 minuter i ugnen. Njut!
" Eftersom jag inte hade allt som skulle vara i originalreceptet och Tommy inte ville ha den så stark så blev det här resultatet. Den blev så krämig och god och Tommy kunde knappt sluta äta. Hoppas ni som prövar det här också får den känslan!"   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar