söndag 20 maj 2012

Tacopaj

Tommy gör en jättegod vitlöks sås som passar väldigt bra till tacos överlag!

  • En rulle smördeg, (istället för att göra egen pajdeg är det riktigt gott att ha smördeg, den blir väldigt frasigt och god, tack Therese för det tipset!)
  • 1/2 kilo köttfärs
  • 1 gullök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 burk jalapeños
  • 1 burk cremé fraiche paprika och chili
  • riven ost
  • 1 påse tacokrydda
Krämig vitlöks sås á la Tommy:
  • 1 burk cremé fraiche
  • 1 vitlöksklyfta, pressad
  • 1 msk Kött och Grillkrydda 
Börja med att smörj in en pajform och lägg sedan ut degen och forma den i pajformen. Ställ in den i ugnen på 225 grader. Låt pajskalet grädda så att den fått fin färg. Ta sedan ut den ur ugnen när den är klar. När pajskalet är i ugnen kan du börja med att hacka vitlöken och löken som ska vara i pajen. Ha ner gullöken i en stekpanna och stek det tillsammans med köttfärsen. När köttfärsen är stekt tillsätter du tacokryddan och 1dl vatten, jalapeños och vitlöken. När vattnet har sugits upp kan du fylla pajskalet med köttfärsblandningen. Bre ut paprika och chili cremé fraichen och strö sedan över de rivna osten. Låt den grädda i ugnen på tills osten fått fin färg. Om du vill ha Tommys sås är det bara att pressa vitlöken och blanda grillkryddan ner i cremé fraichen och blanda om nog och låt den stå i kylskåpet tills pajen är klar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar