söndag 17 juni 2012

Äppelkaka

När jag vara inne på Kryddburken i höstas såg jag det här receptet på äppelkaka. ->Länk<- Det här receptet var verkligen super! Det enda jag inte hade i var kardemumman som hon hade! Det här receptet och texten som följer kommer från Kryddburken. Det är så bra så jag har inte ändrat något eller lagt till något. Jag känner verkligen att jag var tvungen att dela med mig av det här! En sån här god kaka måste man sprida vidare!
 
  • 6 äpplen (gärna syrliga)
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk kanel
  • ½ msk vaniljsocker
  • ½ tsk malen kardemumma
—–
  • 150 gram smör (rumsvarmt)
  • 2 dl strösocker
  • 3 ägg
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • ½ dl mjölk
På toppen : 
Florsockerglasyr + pärlsocker


Ställ fram smöret i god tid så det blir rumsvarmt. Skölj och skär äpplen i skivor med skalet kvar. Lägg ner i en bunke och pudra över socker och kryddor. Vänd runt noga och låt dom gärna få marinera en stund. Det går bra att förbereda på morgonen och sedan baka kakan på em/kvällen. Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. Tillsätt äggen, ett i tagen och vispa till en slät smet. Vänd ner mjölet blandat med bakpulver och sist av allt mjölken. Rör inte vispa. Häll smeten i en rund springform 25cm diam. eller annan liknande storlek. Fördela äppelskivorna ovanpå smeten. Grädda i 175 grader ca 40 min.


2 kommentarer:

  1. Smart att låta äpplena ta smak av kryddorna. Äppelkakan blev riktigt snygg!

    http://bakasockerfritt.blogg.se/

    SvaraRadera
  2. ja, receptet är verkligen toppen!

    SvaraRadera