söndag 24 juni 2012

Baconflätad köttfärslimpa

Ja, köttfärslimpa är verkligen gott tycker jag! Det blev inte sämre när jag flätade in den med bacon och sen fyllde limpan med färsk spenat, feta och svamp gör bara att allt blir pricken över i!  Hoppas ni också tycker det är gott!


  • Köttfärs, ca 0,5kg
  • ca 2 pressade vitlöksklyftor
  • salt & peppar
  • ca 3 dl baby spenat
  • ca 1-2dl svamp
  • 1 paket feta
  • 2 paket bacon
  • oregao
  • 2 ägg
  • smör
  • 1 gullök
Lägg köttfärsen i en bunke och krydda med salt, peppar och oregano. Blanda även i äggen och rör om noga. 

Ta fram en långpanna och lägg ut ugnsfolie som går upp lite över kanterna och börja fläta baconen. Fördela sedan köttfärsen jämt över baconen. Se till att det blir så jämt som möjligt. 
Smula sedan över fetaosten i mitten. Hacka spenaten och lägg den över osten. Gör det samma med svampen. 
Ta sedan tag i ena sidan och rulla ihop den. Vänd ner skarven och ta bort foliet när du rullat ihop den.
Hacka gullöken grovt och och strö över den. Klicka även ut smör. Krydda även med lite extra med peppar och oregano. 
Ställ in i ugnen på ca 210grader tills baconen får fin färg och ser knaprig ut. Servera med sallad eller något annat gott.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar