tisdag 26 juni 2012

Hasselnötskakor doppade i choklad

Det var tänkt att bli helt andra kakor. Men de smälte så mycket att jag gjorde snittar istället och de blev verkligen inte fel det heller. En självklar hit på kaffebordet. 

  •  1/2 påse färdighackade hasselnötter. (En halv påse av en liten påse med hasselnötter)
  • 175g smör
  • 1 dl strösocker
  • 3dl vetemjöl
  • 0,5 dl mjölk
  • ca 100g mörk choklad till garnering
Sätt ugnen på 200grader.  

Blanda sedan smör och socker poröst. Tillsätt sedan resten av ingredienserna och arbeta ihop till en deg. 

Ta fram en plåt och lägg på ett bakplåtspapper. Sen delar du degen i tre delar och rullar ut tre längder så att de ligger vågrätt på plåten. Grädda sedan i mitten av ugnen i ca 10 minuter. När kakorna är färdiga och du har tagit ut dom ur ugnen så delar du dem i snittar när de fortfarande är varma. Låt sedan svalna

Smält chokladen. Ta fram ett nytt bakplåtspapper och lägg det på köksbänken och doppa ändarna av kakorna i chokladen och dra av lite av undersidan mot kastrullkanten så att du minskar risken för en liten choklad "fot" när du lägger kakorna på det nya bakplåtspappret. Låt det sedan stelna.  























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar