lördag 2 mars 2013

Svampsoppa med stekt kyckling

Den här soppan är väldigt god. Jag har aldrig varit mycket för soppa, men när den är krämig och god blir det super! Jag hittade receptet på soppan i Buffé och kände att de här kan man lägga till lite stekt kyckling som man smaksatt med balsamvinäger. Mycket mättande. Receptet är för en portion. 

  • 1 dl mjölk
  • 1 dl grädde
  • Timjan
  • ½ msk koncentrerad grönsaksfond
  • 2 ½ dl champinjoner
  • ½ msk maizena majstärkelse
  • ½ kycklingfilé
  • Balsamvinäger
  • Oregano
  • Salt & Peppar
Hacka hälften av svampen fint och ha i en klick smör i en kastrull och fräs svampen. Krydda med fonden och rör om och tillsätt mjölk och grädden och krydda med timjan, salt och peppar. Låt den koka under lock i tio minuter på låg värme. Skiva den andra svampen. När soppan kokat så mixa såsen slät i en mixer (eller med en stavmixer). När soppan är slät, häll tillbaka den i kastrullen (jag mixade min i en mixer) och tillsätt resten av svampen och tillsätt maizena som du först blandat upp i lite vatten. Låt den sjuda ihop sig i några minuter. Sen är den färdig.
 
Dela kycklingen i mindre bitar. Stek kycklingen i en klick smör och krydda med oregano, salt och peppar. När du stekt kycklingen en stund skvätter du på med balsamvinäger och låt vätskan suga in i kycklingen och se till att kycklingen får fin färg. 
 
Toppa sedan soppan med kycklingen och riv på lite parmesanost. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar