onsdag 22 maj 2013

Gräddtårta täckt med jordgubbar & fylld med färska hallon


Tommy älskar gräddiga tårtor. Så självklart skulle han få en när han fyllde år! Den här tårtan är fylld med vaniljkräm, färska hallon, grädde och chokladfluff. Tårtan är täckt med grädde och jordgubbar. Den var väldigt god och det var inte mycket kvar av den när alla var mätta. 

 Tårtbotten:
  • 5 ägg
  • 3 dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl,
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
Vaniljkräm
  • Marsánpulver. Följ anvisningarna på förpackningen, den minsta portionen. Tänk på att du behöver mjölk

Chokladfluff

  • 2,5 dl grädde
  • 100g choklad, valfritt men jag använde mig av mörkchoklad
Annan fyllning

  • 2 askar färska hallon
  • 3 dl vispad grädde

Dekoration
  •  2 askar färska jordgubbar
  • ca 6-7 dl grädde

Börja med botten. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Bröa formen och låt den grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen.

Fyllning. Gör vaniljkrämen enligt anvisningen på förpackningen och den kan utan problem stå och svalna över natten. Gör fluffen. Smält chokladen i grädden utan att grädden kokar och låt den svalna över natten. Vispa sedan upp den tills den blir fluffig och fin. 

Fylltårtan. Dela kakan så att du har två "plan" att lägga fyllning på. Först brer du på vaniljkrämen. Ställ sedan hallonen på höjden längsmed hela kanten och sen i mitten. Spritsa ut grädde mellan hallonen. Lägg på kaka och bre på chokladfluffen och gör samma procedur med hallonen igen och grädden. Lägg på den övre delen av kakan och täck med ett lagom tunt lager med grädde. Spritsa sedan grädde och dekorera med jordgubbarna. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar