söndag 6 oktober 2013

Ananastårta med choklad och sötmandel

 


 Den här tårtan var till min lillebrors födelsedag i helgen. Det var riktigt gott och istället för att använda en rund form använde jag mig av en stjärnform. På bilden syns det inte så tydligt. 

Tårtbotten
  • 5ägg
  • 3dl socker
  • 1,5 dl vetemjöl,
  • 1,5 dl potatismjöl
  • 2,5 tsk bakpulver
 Chokladfluff
  • 2,5 dl grädde
  • 100g choklad, valfritt men jag använde mig av mörk choklad 
Ananaskräm 
  • 2 burkar krossadananas
  • 125g grädde
  • 250g Philadephia
  • 100g socker
Dekoration
  • Sötmandel
  • Nobless delade på mitten
  • Strössel  
 Ananaskräm: Låt ananasen rinna av ordentligt. Börja med att vispa grädden. Vispa sedan färskosten separat i en annan bunke, så att den blir krämig. Blanda sedan samman osten, grädden, sockret och ananasen till en jämn smet och låt den stå i kylskåpet i minst 4 timmar. Eller över natten.

Fluff. Smält chokladen i grädden utan att grädden börjar koka. Häll upp det i en bunke och ställ in i kylen över natten. Vispa sedan upp det tills det blir fluffigt och fint. 

Botten. Vispa ägg och socker poröst och blanda sedan ner resten av ingredienserna. Bröa formen och låt den grädda i nedre delen av ugnen på 175 grader i 40 minuter. Gör stick prov och låt det svalna ordentligt i formen innan du tar bort kakan från formen. 

Färdigställ.  Dela kakan så att du får två lager. Fyll båda lagren med krämen och täck sedan tårtan med fluffet och dekorera med nötter och strössel eller på valfritt sätt.  Servera. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar