söndag 3 november 2013

Tacka med morotskaka!

Jag och Tommy ville tacka vår praktikplats för fem superbra praktikveckor så bakade
 jag en morotskaka. Enkelt och gott. 
Jag hade inte orange marsipan hemma så jag blandade i färg i vit marsipan. 
Men smaken blev inte så bra, men de ser fint ut i alla fall. 

  • 100g smält smör, svalnat
  • 3 tsk bakpulver
  • 180g morötter
  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 tsk kanel
  • 3 tsk bakpulver
  • 1 tsk kardemumma
  • 0,5 tsk ingefära
  • 3,5 dl mjöl 
Garnering
  • 1 ask cream chees
  • 2 dl grädde
  • 0,5 dl florsocker
  • ½ pressad lime
Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Riv morötterna på den fina delen av rivjärnet.  Smält smöret och låt det svalna.
 
Tillsätt morötterna i äggsmeten och blanda om och tillsätt sedan mjölblandningen. Sen häller du på smöret under omrörning. Smöra och bröa en form och tillsätt smeten. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 40 minuter. Håll koll och gör gärna stickprov.  Låt kakan svalna innan du garnerar. 
 
När du gör garneringen, vispar du först upp grädde i en bunke och cream cheese i en annan. Sen blandar du dom och tillsätter florsocker och limesaften. Färdigt. En mycket krämig och frisk frosting!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar