Jag och Tommy ville tacka vår praktikplats för fem superbra praktikveckor så bakade
jag en morotskaka. Enkelt och gott.
Jag hade inte orange marsipan hemma så jag blandade i färg i vit marsipan.
Men smaken blev inte så bra, men de ser fint ut i alla fall.
- 100g smält smör, svalnat
- 3 tsk bakpulver
- 180g morötter
- 3 ägg
- 2 dl socker
- 2 tsk kanel
- 3 tsk bakpulver
- 1 tsk kardemumma
- 0,5 tsk ingefära
- 3,5 dl mjöl
- 1 ask cream chees
- 2 dl grädde
- 0,5 dl florsocker
- ½ pressad lime
Ugn 175 grader.
Vispa ägg och socker vitt och fluffigt.
Blanda alla torra ingredienser i en separat bunke. Riv morötterna på den
fina delen av rivjärnet. Smält smöret och låt det svalna.
Tillsätt morötterna i äggsmeten och blanda
om och tillsätt sedan mjölblandningen. Sen häller du på smöret under
omrörning. Smöra och bröa en form och tillsätt smeten. Grädda i nedre
delen av ugnen i ca 40 minuter. Håll koll och gör gärna stickprov. Låt
kakan svalna innan du garnerar.
När du gör garneringen, vispar du först
upp grädde i en bunke och cream cheese i en annan. Sen blandar du dom och
tillsätter florsocker och limesaften. Färdigt. En mycket krämig och
frisk frosting!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar