lördag 21 december 2013

Bakhörnans Rocky Road

Så enkelt, så gott. Efter två fullspäckade veckor kände jag att det var dags att börja med lite julgodis.
Det blev rocky road och det är så himla enkelt och kan kombineras på många olika sätt. 

  • 2 chokladkakor, mörk
  • 1 burk kondenserad mjölk, jag använde mig av färdigkokt
  • 1 påse Dumle
  • 2 påsar med paranöt, ekologisk, osaltad
  • ½ påse med stora marshmallows 
  • Minimaränger att garnera med 
Klipp sönder marshmallowsen och lägg i en bunke. Grovhacka nötterna och dela Dumlen. Ha ner allt tillsammans med marshmallowsen. Blanda ner den kondenserade mjölken och rör om väl. 

Smält chokladen långsamt och rör ner nästan all choklad i bunken. Låt ca 2 dl vara kvar i kastrullen. När du blandat färdigt tar du fram ett bakplåtspapper och brer ut så mycket det går. Häll sedan på resten av chokladen och strö över maränger. 

Låt det sedan stelna och dela sedan upp kakan i rutor. Servera, eller förvara i en burk.   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar