fredag 2 maj 2014

Smörgåstårta med kräftor, räkor & skinka

Jag gör bara smörgåstårta en gång om året och det är när min kära man fyller år. Den här gången styrde han helt över vad det skulle vara i tårtan. 

  • 5 små burkar cream fraiche
  • 2 askar cream cheese
  • 2 askar mild mjukost
  • 1 stor burk kräftor
  • 2 små bukar räkor
  • 1 burk röd rom
  • 1 burk svart rom
  • ca 4 ägg
  • 2 krukor krispsallad
  • ½ förpackning med rökt gourmetskinka
  • 2 paket basturökt lönneberga skinka
  • 2 st formfranska
  • Ärtskott
  • 1 msk majonnäs
  • 4 skivor citron
  • Gräslök
  • Purjolök
Börja med att skära bort alla kanter på brödet och finhacka purjolöken och gourmetskinkan. Häll räkorna i en sil så att de får tid att rinna av. Koka äggen i 7 minuter. 

Lägg sedan ut på ett fat eller plåt. Blanda samman 1 msk majonnäs med 1 burk cream fraiche och tillsätt lite röd rom och purjolök. Rör om väl och bre över brödet.

Lägg på det andra lager med bröd. Bre på en ask med mild mjukost.

Lägg på det tredje lager med bröd.  Blanda nu samman skinkan med 1 ask cream fraiche och 1 ask cream cheese, rör om noga och bre sedan ut det på brödet.

Lägg på ytterligare ett lager bröd. Rör samman den sista asken mild mjukost med räkor och kräftstjärtar och bra på. Lägg sedan på det sista lagret med bröd. Jämna till kanterna med en kniv och rör sedan ihop den resterande cream frachen och cream cheesen och täck sedan tårtan med den. 

Dekorera sedan efter eget tycke.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar