onsdag 21 maj 2014

Yoghurt- och tomatsoppa

Det här receptet hittade jag i Medelhavskokboken (Parragon Books Ltd 2008). Det var verkligen supergott! I originalreceptet använder de färska tomater. Men jag använde mig av krossade tomater på burk. Det fungerade lika bra.  De använde även kanel i receptet men jag valde bort det.

  • 1 burk krossade tomater, ekologisk
  • 2 msk olivolja, ekologisk
  • 1 gul lök, finhackad, ekologisk
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad, ekologisk
  • 1 grönsaksbuljongtärning 
  • 3 st soltorkade tomater, hackade, eklogisk
  • 1 tsk hackad färsk timjan, ekologisk
  • 3 dl grekisk yoghurt
  • Salt och peppar
Ha i oljan i en kastrull, när oljan är varm tillsätter du lök och vitlök. Låt den mjukna, ca 5 minuter. Häll sedan i de krossade tomaterna och låt de puttra en liten stund. 

Blanda sedan i timjan, soltorkade tomater, buljong, salt och peppar. Låt den koka upp och låt den sedan sjuda i 10 minuter, sänk värmen. 

Låt soppan svalna lite. Mixa sedan soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt yoghurten och värm försiktigt upp soppan. Var försiktigt så att den inte skär sig. Servera och njut. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar