Det här receptet hittade jag i Medelhavskokboken (Parragon Books Ltd 2008). Det var verkligen supergott! I originalreceptet använder de färska tomater. Men jag använde mig av krossade tomater på burk. Det fungerade lika bra. De använde även kanel i receptet men jag valde bort det.
- 1 burk krossade tomater, ekologisk
- 2 msk olivolja, ekologisk
- 1 gul lök, finhackad, ekologisk
- 1 vitlöksklyfta, finhackad, ekologisk
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 3 st soltorkade tomater, hackade, eklogisk
- 1 tsk hackad färsk timjan, ekologisk
- 3 dl grekisk yoghurt
- Salt och peppar
Blanda sedan i timjan, soltorkade tomater, buljong, salt och peppar. Låt den koka upp och låt den sedan sjuda i 10 minuter, sänk värmen.
Låt soppan svalna lite. Mixa sedan soppan slät. Häll tillbaka soppan i kastrullen och tillsätt yoghurten och värm försiktigt upp soppan. Var försiktigt så att den inte skär sig. Servera och njut.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar