Jag syftar självklart på köttbiten! Haha. Men tyvärr glömde jag ta en
bild på det så här kommer det ljuvliga receptet som jag knåpade ihop när
jag höll på.
Marinad
- ca 1-2dl rödvin
- ca 1,5 dl matolja
- 2 msk köttbuljong
- Svartpeppar
- 2 krossade vitlöksklyftor
Köttet
- En helstek på fransyska
- 3 paket bacon
- Flingsalt.
Börja med att putsa köttet från hinnor och annat. När det är färdigt
lindar du in den i bacon. Ta fram en 5 liters påse eller liknande och en
stor bunke. Lägg köttet i påsen. Blanda marinaden och häll på köttet i
påsen. Lägg det sedan i bunken (utifall påsen skulle börja läcka) och
låt det marinera i ca 4 timmar i kylen.
Ta sedan ut
köttet. Stek det lite lätt så att baconen får en yta. Sen kan du lägga
det i en ugnsfast form, häll på lite av marinaden och låt den stå i
ugnen på 200grade i ca 2 timmar. Tills den blir lätt rosa inuti.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar