Natta skulle komma över och laga mat med mig och vi kunde inte komma på vad vi skulle äta. Men så tipsade Ann om sitt recept som hon har på sin blogg, Tänk om jag hade en blogg.. <--Länk. Det lät riktigt gott så vi bestämde oss för det. Men som alltid när man lagar mat så la vi till lite extra kryddor och vi smakade av tills vi blev nöjda. Tomaterna blev väldigt såsiga så vi silade bort mycket av vätskan och sen hällde vi i det som var i silen och sen pytte lite av tomatsåsen. Gott och helt klart något man kan bjuda ett större sällskap på!
Putsa kycklingen och dela den i mindre bitar. Bryn den sedan i lite olivolja så att den får fin färg. Sedan tar du fram en skål och blandar grädde, vinäger och fond. Häll det över kycklingen. Krydda då med lite salt, peppar och oregano. Smaka av! Låt de sjuda i ca 10 minuter.
Hacka vitlök och dela tomater. Häll i en skvätt olivolja och stek vitlöken och tomaterna lite lätt. När tomaterna verkar färdiga kan du sila och pressa ut överflödig vätska och hälla i det som är kvar i silen i kycklingen. Häll även över ca 1-2 msk av tomatsåsen.
Hacka Basilikan grovt och ha i det precis innan servering.
- 4 kycklingfiléer
- 1 salt & svartpeppar
- Oregano
- 3 dl vispgrädde
- 5 msk balsamvinäger
- 3 msk kycklingfond
- 3 vitlöksklyftor, skivade
- 4 tomater, i bitar
- ½ kruka basilika
Putsa kycklingen och dela den i mindre bitar. Bryn den sedan i lite olivolja så att den får fin färg. Sedan tar du fram en skål och blandar grädde, vinäger och fond. Häll det över kycklingen. Krydda då med lite salt, peppar och oregano. Smaka av! Låt de sjuda i ca 10 minuter.
Hacka vitlök och dela tomater. Häll i en skvätt olivolja och stek vitlöken och tomaterna lite lätt. När tomaterna verkar färdiga kan du sila och pressa ut överflödig vätska och hälla i det som är kvar i silen i kycklingen. Häll även över ca 1-2 msk av tomatsåsen.
Hacka Basilikan grovt och ha i det precis innan servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar