onsdag 30 maj 2012

Jordgubbstoppar med nougat, hasselnötter och lemon curd grädde

Är det morsdag så är det! Då måste man faktiskt få lyxa till det lite! Gott och enkelt och passa nog väldigt bra till midsommar fikat! 
  • Jordgubbar 
  • Bryt av ca 1cm av ett nougat block
  • 1 halv Marabou Sensation Caramel Crisp
  • Hackade Hasselnötter
  • 2dl grädde
  • 0,5 dl lemon curd
Smält chokladen och nougaten tillsammans. Om den är lite trög kan du ha i en skvätt olja eller smör för att få den lite mer flytande. Ta fram ett bakplåtspapper och lägg det på en plåt. 
 
Ta bort blasten på jordgubbarna och häll upp hasselnötter på ett fat. Doppa jordgubbarna och doppa dem sedan i hasselnötterna och lägg dem sedan på bakplåtspappret. Ställ in i kylen när du vispar grädden. Vispa även lemon curden i en separat bunke så att den blir lite lösare. Blanda sedan grädde och curden.
 
Ta fram jordgubbarna igen och snitta halv djupa kryss i jordgubbarna. Fyll en sprits påse och spritsa i curd grädden i jordgubbarna. Njut!   

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar