Efter förra tårtan jag gjorde
(Pinocchiotårta Delux) så kände jag att jag ville jobba med marsipan
igen. Det är ju inte helt lätt och det är bra att få öva när man få
chansen. Rosorna har jag övat på en del och jag kommer se till att lägga
upp steg för steg. Jag lovar. Men jag har använt olika redskap till den
här tårtan. Det var lövutstickare, Prästkrageutstickare (Style and Fun Stuff), Non stick kavlen och Non stick utkavlingsmatta (Kakburken) och så använde jag rosutstickare och den mörkblå -och ljusblå marsipan (Strössel & Annat). Åter igen så använde jag mig av Johannas Tårtors recept för att göra tårtbotten. Verkligen super!
Dag 1
Gör tårtbotten, fyllningar och dekorationer.
Tårtbotten
- 5 ägg
- 3 dl socker
- 1,5 dl vetemjöl,
- 1,5 dl potatismjöl
- 2,5 tsk bakpulver
- 1 tsk vaniljsocker
- 1,5 dl blåbär (gör inte så mycket om de sjunker till botten för det blir som ett lager fyllning i sig)
Fyllning 1: Blåbärsmoussen
- 2 dl cremé fraiche
- 2,5 dl grädde
- 4 gelatinblad (följ anvisningar på förpackningen)
- ca 1,5 dl mosade blåbär
- ca 3 msk vaniljsocker
Fyllning 2: Grädde med Champagneessens
- 6 dl grädde
- 1 msk champagneessens (Länk)
- 0,5 msk socker
Dekorationerna
kan du också göra under dag ett för att spara tid. Jag brukar förvara
mina dekorationer i äggkartonger som jag plastat in väl i
rumstemperatur.
Dag 2
Skiva
upp tårtan så att du kan fylla två lager. Det nedersta fyllde jag med
blåbärsmoussen och det andra lagret med grädden. Sen täckte jag tårtan
med Champagnegrädden och sen plastade jag in fatet med tårtan och
ställde in i kylen för att stå och dra sig i ett dygn ungefär.
Dag 3, Färdigställa
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar