Den här tårtan gjorde jag till Malin och
Lina som fyllde år för någon vecka sen. Det var min present till dom!
Och de blev både glada och tyckte den var jättegod. Idén med
chokladpinnarna fick jag av när jag såg en tårta som Sabina hade gjort
till alla hjärtans dag! Hennes såg helt annorlunda men idén gav mig idén
till den här tårtan! Så här kommer receptet på den här goda tårtan.
Botten
- 2 msk sirap
- 2 msk kakao
- 2,5 dl vetemjöl
- 2 dl socker
- 2 ägg
- 6 gelatinblad
- 250g mixade hallon
- 1,5 dl socker
- 3 dl grädde
- 5 dl grädde
- ca 3 msk lemon curd
- 3 paket chokladpinnar
- Marsipanblommor
- 1 sidenband för att hålla pinnarna på plats
Börja med att göra botten. Vispa ägg och
socker vitt och pösigt. Sen tillsätter du de andra ingredienserna och
blanda väl. Smörj och bröa en form och bre ut smeten. Låt den grädda i
mitten av ugnen i ca 20 minuter på 170 grader. Gör stickprov. Ta ut
kakan och låt den svalna i formen.
Börja med moussen. Tina upp bären och mixa
dom. Blanda socker och bär. Lägg gelatinbladen i blöt i 5 minuter och
ta sedan ut bladen och lägg dem i en kastrull och smält tillsammans med 1
matsked grädde. Låt de smälta men inte börja koka. Låt det svalna lite
gran. Vispa resten av grädden och tillsätt hallonen och blanda väl.
Tillslut tillsätter du gelatinvätskan och balanda väl.
Är kakan sval så brer du över moussen på
kakan och ställer in det i kylen. Gör marsipanblommor och låt de stå väl
inplastade i rumstemperatur.
Dag 2
Ta ur
kakan ur formen och lägg den på ett fat och börja sätta dit
chokladpinnarna. Bind sidenbandet och knyt så att chokladpinnarna sitter
där dom ska.
Vispa 5 dl
grädde och tillsätt lemon curd och se till att de blandas väl. Smaka av
så att du verkligen känner smaken av curden. Sen brer du på ett lager
med grädde. Och spritsa ut det mönster du vill ha. Placera ut blommorna
så att du kan spritsa runt dom om du vill det. Sen är det bara att
servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar