Dom här viltbiffarna är gjorda på älgfärs.
Super gott var det, men tyvärr har jag glömt bort hur jag gjorde såsen!
Typiskt, men jag vet i alla fall hur jag gjorde potatisen och
biffarna!
- 0,5kg älgfärs ungefär
- 1 äggula
- Lite ströbröd för att hjälpa köttet att hålla i hopp
- Salt, peppar
- 2 schalottenlökar
- 1 hackad gullök
- Potatis (ta den mängd du behöver)
- 0,5 dl Matolja
- Timjan
Köttfärsen lägger du i en bunke. Ha i
äggulan och krydda med salt, peppar och ha i lite ströbröd. Rör eller
knåda runt med handen och forma sedan till biffar. Hacka den gula löken
och låt den mjukna upp i en stekpannan innan du lägger ner biffarna.
Krydda lite till, om du tycker det behövs och stek så att de får en fin
färg och servera sedan tillsammans med potatisen, sallad och sås om man
vill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar