Potatisklyftor
och stekt kyckling kan vara extremt lätt att göra och innehålla väldigt
lite matlagning. Här kommer ett enkelt tips på en god lunch eller
middag. Ibland orkar man inte skala potatis och fixa med allt från
grunden och även jag äter färdiga köttbullar och korv med makaroner
ibland när man jobbat hela dagen och måste få fram något fort.
- Klyftpotatis (frysta)
- Kycklingfilé
- 1 vitlöksklyfta
- 2 charlottenlökar
- Färdig marinad från Santa Maria, Chicken
- Rydbergs Bearnaisesås
- Frysta grönsaker, ta de du tycket om.
Häll upp
potatisen i en långpanna och ställ in dom i ugnen på 200 grader i ca 45
minuter för att få den där fina färgen och småkrispiga ytan. Dela
kycklingfiléerna så att det blir lättare att steka dem. Lägg den delade
kycklingen i en bunke och häll över marinaden och blanda runt
ordentligt. Hacka lökarna. Ha i en klick smör i stekpannan och lägg
sedan i kycklingen när löken mjuknat lite. Stek på medelhög värme och
låt de få fin färg. Häll upp lite frysta grönsaker i en kastrull och ha i
så pass mycket vatten att de nästan täcker grönsakerna. Ha i lite salt
och lått de koka upp och koka den angivna tiden som det står på påsen.
Oftast är det två minuter. Häll av vattnet och servera med
klyftpotatisarna och den stekta kycklingen. Gott och enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar