söndag 20 maj 2012

Kötbullar med svampsås


  • 1/2 gullök
  • 1 burk skivade champinjoner
  • 2 msk Oxfond
  • 2 msk kantarellfond
  • 2 äggulor
  • salt & peppar
  • 1 paket köttfärs, nöt
  • 1 1/2 dl grädde
  • 1 burk cremé fraiche kantarell champinjon smak (ICA) 
  • smör till stekning
Lägg köttfärsen i en bunke och blanda ner oxfonden, äggulorna, salt och peppar. Blanda och forma sedan köttbullarna. Lägg ner de färdigrullade köttbullarna i en stekpanna och stek upp tillsammans med svampen och löken. Stek tills köttbullarna fått fin färg och sen blandar du ner grädden, kantarellfonden och cremé fraichen. Låt det koka upp och låt det sedan sjuda en stund.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar