Jag har aldrig gjort rullader förut så jag
prövade mig fram helt enkelt och det blev bra! Till det här serverade
jag hasselbackspotatis. Fullträff helt klart! Det som är bra med den här
rätten är att du kan fylla kycklingen med det du tycker bäst om!
4 personer
- 4 kycklingfiléer tunt skivade på längden
- 2 schalottenlökar, finhackade
- 1 knippe färsk timjan
- Salt, Peppar och Timjan
- Svamp och Getost hade jag som fyllning
- 1-2 dl grädde
- 1,5 dl vit vin
Börja med att skiva kycklingen tunt. Sen
lägger du lite fyllning i mitten och rullar ihop och lägg åt sidan.
Hacka schalottenlöken fint och låt den mjukna i en stekpanna med en
klick smör och lägg ner rullarna försiktigt och låt de få lite stekyta,
krydda med salt, peppar och timjan. När de fått lite yta för du över
alla rullar till en ugnsfast form. Är stekpannan väldigt torr efter
stekningen av kycklingen, häller du i en skvätt vatten. Tillsätt vinet
och låt det reducera en liten stund. Sen tillsätter du grädde, smaka av
med lite mer kryddor och häll sedan över kycklingen. Lägg över ett
knippe timjan och ställ in formen i ugnen. Låt de stå i ugnen i ungefär
25 minuter. Sen är det bara att servera!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar