- 6 dl vetemjöl
- 5 dl socker
- 2 tsk nejlikor
- 2,5 msk kanel
- 1 tsk bikarbonat
- 2 ägg
- 3 msk lingonsylt
- 3 dl filjmjölk
- 75 g smör
- 150g mörk choklad
- 1 dl grädde
Blanda
alla torra ingredienser för sig. Rör i en annan bunke samman ägg,
filmjölk och lingon. Smält smöret och slå över det i äggsmeten. Blanda
sedan i mjölblandningen och blanda väl. Smörj sedan en form och häll i
smeten och låt den grädda i ca 55 min i nedre delen av ugnen. När kakan
är klar och har svalnat kan du börja med glasyren. Hacka chokladen fint
och koka upp grädden. Häll sedan ner chokladen och rör om väl tills den
har blivit smidig och fin. Häll sedan glasyren över kakan så mycket du
vill ha och strössla över lite pärlor som fin dekoration.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar