Pastagratäng
är väldigt gott tycker jag! En rätt du kan variera på tusen olika sätt
och det är svårt att misslyckas med! I min gratäng har jag majs,
hemmagjorda köttbullar, bacon, färska champinjoner och mozzarella.
- Köttfärs
- 1 äggula
- 1 packet bacon,
- majs
- 2 pressade vitlöksklyftor
- 3-4 dl matlagningsgrädde
- skivad mozzarella
- champinjoner
- 1/2 finhackad rödlök
- oxfond
- Makaroner eller den pastan du vill ha
- oregano, salt peppar, timjan
Börja
med att sätta på en kastrull med vatten till pastan. Krydda köttfärsen
med oxfond, peppar och en gnutta salt. Häl i äggulan och rör runt så att
de blandas väl och forma sen till lagom stora köttbullar och stek på så
att de får fin stekyta. I en annan stekpanna steker du upp bacon, som
är uppskuren i mindre bitar, så att de blir knaperstekt. Häll över bacon
i stekpannan med köttbullar och tillsätt pressad vitlök, majs,
champinjoner, rödlök och krydda med oregano, salt, peppar och timjan.
Tillsätt matlagningsgrädde och lite oxfond och låt de sjuda/koka lite.
När
vattnet kokar, kokar du pastan enligt anvisningar men koka inte tiden
fult ut utan häll av vattnet när de återstår 4 minuter kvar av koktiden.
Häll pastan i en ugnssäker form. Då häller du över köttbullarna och de
andra över pastan och rör om noga. Lägg på skivad mozzarella och in i
ugnen på 200grader i ca 10 min.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar