På
beställning av svärmor blev det Pavlova till efterrätt. Förutom bären
så dekorerade jag tårtan med präon marsipan och jordgubbsrosor som jag
gjorde kvällen innan servering. Leila fick vara den som jag tog Pavlova
receptet av och det blev väldigt bra. Men vissa saker ändrade jag och
det var hur grädden skulle göras.
-
7 st äggvitor
-
5.25 dl
strösocker
-
0.5 st
citron, saften
-
3 msk
kakao av god kvalitet
-
50 g
mandelspån
Topping:
-
5 dl
vispgrädde
- 1 tsk citronarom
-
1 l
färska bär
Sätt ugnen på 130 grader. Blanda äggvita, strösocker och saft av citron i en rostfri bunke. Rör tills sockret att löst upp sig. Vispa marängen tjock över kokande vattenbad tills den uppnår cirka 65 grader. Tag av marängen från värmen och vispa den med elvisp tills den har svalnat. Blanda försiktigt i kakao och mandelspån i smeten. Bre ut marängen till en fluffig rund botten på en plåt med bakplåtspapper. Grädda
i mitten av ugnen i 45-55 minuter, de ska vara lite seg i mitten. Vispa
grädden och blanda den med citronarom och lite socker. Bre ut grädden
över marängbotten precis innan servering. Strö över bären.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar