söndag 20 maj 2012

Enkel Paella

  • 5 st Chorizo (dom jag använde var av den mindre varianten)
  • 4 dl ris
  • 1 burk ärtor
  • 1 burk räkor i lag
  • 3 vitlöksklyftor
  • Olivolja
  • 2 tsk Chilipeppar (eller krydda efter smak)
  • 2 tsk Paprikapulver  (eller krydda efter smak)
  • 1 msk Gurkmeja
  • Salt & Peppar
Börja med att hacka vitlöksklyftorna fint. Två av klyftorna ska du ha till riset den tredje ska du ha till stekning.  Sedan (om du har en vattenkokare) fyll vattenkokaren med 8 dl vatten och koka upp vattnet. Om du inte har en vattenkokare koka då vattnet i en kastrull, när vattnet kokar i kastrullen ta då av den från plattan. Ta sedan fram den kastrullen du ska koka riset i och häll i olivolja så att det täcker botten. Ha sedan ner de två hackade vitlöksklyftorna i oljan och sätt på plattan på rätt hög värme. Tillsätt riset när vitlöken fått fräsa lite i oljan. Blanda runt riset i oljan och vitlöken och låt riset får lite "värme". Sen kryddar du med chili, paprika, gurkmeja, salt och peppar. Rör om ordentligt och tillsätt sedan det varma vattnet och lägg på locket och sänk värmen och låt det småkoka i ca 20 minuter. Beror på vad du har för sorts ris. 

När riset kokar skivar du korven i lagom stora bitar och häller av vattnet från räkorna och ärtorna. Ta fram en stekpanna. Häll i en skvätt olivolja och tillsätt vitlöken, korven, ärtorna och räkorna. Jag värmde på tillbehören mer än stekte, men om man vill få mer stekning på det hela ska man nog inte blanda allt på en gång. Eftersom korv och räckor har inte samma stektid. Så om du bara värmer och låter det hettas upp är det bara att hälla ner korven, ärtorna och räkorna i riset när det är färdigt och blanda om. Sen är det bara att servera och njuta. Det här en mycket enkel variant på paella. Men även en billig variant och god.  

ps. Jag glömde den färska rosmarinen som jag hade i när jag "stekte" korven, ärtorna och räckorna. Jag tog sammanlagt blad från tre kvistar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar