- 5 st Chorizo (dom jag använde var av den mindre varianten)
- 4 dl ris
- 1 burk ärtor
- 1 burk räkor i lag
- 3 vitlöksklyftor
- Olivolja
- 2 tsk Chilipeppar (eller krydda efter smak)
- 2 tsk Paprikapulver (eller krydda efter smak)
- 1 msk Gurkmeja
- Salt & Peppar
Börja
med att hacka vitlöksklyftorna fint. Två av klyftorna ska du ha till
riset den tredje ska du ha till stekning. Sedan (om du har en
vattenkokare) fyll vattenkokaren med 8 dl vatten och koka upp vattnet.
Om du inte har en vattenkokare koka då vattnet i en kastrull, när
vattnet kokar i kastrullen ta då av den från plattan. Ta sedan fram den
kastrullen du ska koka riset i och häll i olivolja så att det täcker
botten. Ha sedan ner de två hackade vitlöksklyftorna i oljan och sätt på
plattan på rätt hög värme. Tillsätt riset när vitlöken fått fräsa lite i
oljan. Blanda runt riset i oljan och vitlöken och låt riset får lite
"värme". Sen kryddar du med chili, paprika, gurkmeja, salt och peppar.
Rör om ordentligt och tillsätt sedan det varma vattnet och lägg på
locket och sänk värmen och låt det småkoka i ca 20 minuter. Beror på vad
du har för sorts ris.
När riset kokar skivar du korven i lagom stora bitar och häller av vattnet från räkorna och ärtorna. Ta fram en stekpanna. Häll i en skvätt olivolja och tillsätt vitlöken, korven, ärtorna och räkorna. Jag värmde på tillbehören mer än stekte, men om man vill få mer stekning på det hela ska man nog inte blanda allt på en gång. Eftersom korv och räckor har inte samma stektid. Så om du bara värmer och låter det hettas upp är det bara att hälla ner korven, ärtorna och räkorna i riset när det är färdigt och blanda om. Sen är det bara att servera och njuta. Det här en mycket enkel variant på paella. Men även en billig variant och god.
ps. Jag glömde den färska rosmarinen som jag hade i när jag "stekte" korven, ärtorna och räckorna. Jag tog sammanlagt blad från tre kvistar
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar