söndag 20 maj 2012

Räk -& Gorgonzolapaj med kalltökt lax

Det här gick hem hos hela familjen! Jag upptäckte att Zacharias gillade kallrökt lax också. Hoppas att även ni tycker om receptet! 
  • 1 ask räkor 
  • 1 stor bit gogronzola
  • 3 ägg
  • 2 dl grädde
  • 1 rulle smördeg
  • Peppar & salt
  • 1 paket kallrökt lax
Rulla ut smördegen (om du inte gör vanlig pajdeg) och klä den i en pajform. Låt den förgrädda i ugnen på 200 grader i ca 10 minuter. 
 
Vispa samman ägg och grädde och krydda med peppar och lite salt. Smula ner osten och tillsätt räkorna. När pajskalet är färdiggräddat så häller du i fyllningen och toppa med lite vanlig ost om du vill. Låt pajen sedan grädda i ca 25 minuter eller tills äggstanningen stelnat. Servera med laxen. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar