För någon vecka sen gjorde jag den här
pajen utan äggstanning och jag tyckte det blev riktigt bra i alla fall!
Den blev inte lika tung som en paj kan bli med äggstanning. Gott blev
det och vi åt den med lite sallad och dressing. Jag hade gjort samma
paj, fast utan skinka och med äggstanning, på jobbet och det var
populärt bland gästerna. Så jag ville prova hemma.
- 1 rulle smördeg
- 2 dl grov"hackad" rökt skinka
- 2-3dl chevré
- 3 dl riven prästost
- 1 grovhackad gullölk
- Svartpeppar
Klä en pajform med smördegen, nagga den
och ställ in den i ugnen på 200grader tills den fått fin färg ca 10
minuter. Under tiden delar du chevrén och river den andra osten. Hackar
lök och skinkan. Häll ner fyllningen i en bunke och krydda med
svartpeppar och blanda väl. Sen fyller du pajskalet och låt det grädda i
ugnen tills det fått en fin färg. Servera.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar