- 150 g smör
- 6 dl mjölk
- 2 dl kessella kvarg
- 1 msk socker
- 1 g saffran
- 1 ägg
- 11 dl vetemjöl
- 9 dl vetemjöl special
- 50 g jäst
- 125 g smör
- 1,5 dl strösocker
- 1 ägg till pensling
75g smör (smält) och 2 dl socker
Börja med att smälta 150g smör. Tillsätt mjölken och låt det bli fingervarmt. Blanda ner 1 msk socker och saffranet. Finfördela jästen i en bunke och tillsätt degvätskan. Tillsätt sedan 1 ägg. Blanda ner det mesta av mjölet och kessellan. Arbeta degen till en smidig deg och låt det sedan jäsa under duk i ca 40 minuter. När degen jäst klart smälter du 125g smör och blandar du det med 1,5 dl socker och vispar det poröst. Arbeta ner det i degen och tillsätt lite mer mjöl om det behövs. Baka ut bullarna och lägg dem på en plåt och låt dom sedan jäsa i 20 min. Pensla dom med ett ägg och grädda dom i 12 minuter i 225grader. När det är dags för servering smält smör och pensla på lite smör på ovansidan och doppa bullarna i socker!
Hihi,det var många "sedan" :)
SvaraRaderaIbland blir man blind på upprepningar :P
Radera